Beliggenhed

 

Roskildes kreative bydel ligger i et tidligere industriområde mellem Roskilde Dyrskueplads og Roskilde Station.

Roskilde by er en af landets ældste byer og var allerede i middelalderen én af de vigtigste byer i Danmark bl.a. pga. Roskilde Domkirken, som fortsat idag tiltrækker stor attraktion for turisterne.

Udover Roskilde Domkirke, er Vikingeskibsmuseet et anerkendt museum beliggende ned til Roskilde fjord – og sidst men ikke mindst er der Roskilde Festivalen, som hvert år besøges af over 100.000 mennesker, hvilket gør Roskilde til Danmarks 4 største by, i den periode.

Erhvervshuset Samspillet er beliggende i Musicon, Musicon er et pulserende bæredygtigt område med masser af liv, hvor der bl.a. er danseskole, museum, kunstskole, skatehal og erhvervslejere i containerstriben med en bred diversitet af butikker.

Roskilde er placeret med en attraktiv afstand til København med under 40 km., indtil Københavns Hovedbanegard. Derudover er der fra Roskilde station kort afstand til Musicon, hvor besøgende, beboere eller erhvervslejere kan benytte musicon-stien enten på cykel eller gående. Ønsker man ikke at gå eller cykle, er der buslinjer som kører fra Roskilde station.